Westelijke Kaukasus

De Westelijke Kaukasus omvat 275.000 hectare van het uiterst westelijke deel van de Kaukasus bergen, 50 kilometer ten noordoosten van de Zwarte Zee. Het is een van de weinige grote berggebieden in Europa waar de mens geen grote invloed heeft gehad. De alpenweiden zijn alleen begraasd door wilde dieren en de uitgebreide ongerepte bergbossen zijn uniek in Europa. Het gebied kent een grote diversiteit aan ecosystemen, met belangrijke inheemse planten en dieren. Diersoorten die in de westelijke Kaukasus voorkomen zijn de wolf, beer, lynx, wilde zwijnen, Kaukasische herten, toer, gemzen en de geherintroduceerde Europese bizon. De laatste komt oorspronkelijk uit dit gebied en wordt wereldwijd bedreigd.