Nederlandse MoW-instellingen opnieuw bijeen

Nederlandse MoW-instellingen opnieuw bijeen

Op 24 januari organiseerde het Nederlandse Memory of the World Comité een bijeenkomst voor instellingen die de zestien Nederlandse items op het Memory of the World Register beheren.

De vertegenwoordigers van de instellingen werden ontvangen in Gebouw De Bazel, waar sinds 2007  het Amsterdamse Stadsarchief is gevestigd. Het Notarieel Archief van het Amsterdams Stadsarchief werd in 2017 toegevoegd aan het MoW Register. 

Tijdens de vergadering onderzochten de deelnemers nieuwe manieren om documentair erfgoed breder bekend te maken bij het Nederlandse publiek. Maaike Wijnen van de Universiteitsbibliotheek Utrecht presenteerde de plannen voor een animatiefilm over de Nederlandse MoW-stukken en Edith den Hartigh legde de werkwijze van Open Monumentendag uit, en brainstormde over kansen om documentair erfgoed en Unesco meer mee te nemen in de activiteiten van Open Monumentendag.

Het Memory of the World Comité zal met behulp van de MoW-instellingen en de input van de Unesco jongerencommissie en het Unesco Scholennetwerk verder werken aan de film, en onderzoeken op welke manieren (gedigitaliseerde) documenten een bezoek aan een monument kunnen verrijken. Het Comité gaat bovendien aan de slag met een meerjarige strategie voor publieksbenadering,

De presentaties van deze middag vindt u hier:

 

Loading...