Nieuwe informatiebrochure over werelderfgoed voor lokale overheden

Nieuwe informatiebrochure over werelderfgoed voor lokale overheden

Wat zijn de regels en verantwoordelijkheden rondom werelderfgoed in uw gemeente of provincie? Een beknopte brochure licht ze toe. 

Unesco werelderfgoed is een bijzondere status die is toegekend aan circa twaalfhonderd werelderfgoedsites in de wereld. Het Koninkrijk der Nederlanden draagt namens de wereldgemeenschap de verantwoordelijkheid de uitzonderlijke universele waarde van de Nederlandse werelderfgoedsites in stand te houden. Dit brengt heel veel voordelen, maar ook verplichtingen met zich mee. In deze brochure wordt bondig ingegaan op wat werelderfgoed is, welke partijen en regels er zijn en welke verantwoordelijkheden. 

Alle overheden kunnen met werelderfgoed te maken krijgen, ook overheden op wiens gebied géén werelderfgoed ligt. Werelderfgoed kan bestaan uit een gebouw, zoals de Van Nellefabriek in Rotterdam, maar ook uit een heel gebied met veel verschillende onderdelen, zoals de Hollandse Waterlinies. Het is daarom van belang om uzelf te informeren. 

Of u nu betrokken bent bij het beheer van een werelderfgoedlocatie, verantwoordelijk bent voor ruimtelijke ordening of simpelweg geïnteresseerd bent in werelderfgoed, deze brochure vormt een startpunt voor eenieder die zich wil informeren.

Loading...